
Jeśli masz kawałek pizzy z poprzedniego dnia i chcesz, aby była znowu świeża jak wyjęta z pieca, wystarczy, że podczas podgrzewania do mikrofalówki włożysz również szklankę wody.

czytaj dalej
Jeśli do tej pory podgrzewałaś kawałek pizzy w piekarniku, to na pewno wiesz, że jest ona średnio smaczna. Ani w smaku ani w swojej konsystencji nie przypomina tej samej pysznej pizzy, którą jadło się wcześniej. Pomocnym sposobem może okazać się trik z wstawieniem pizzy do mikrofalówki wraz ze szklanką wody. W ten sposób pizza w dużym stopniu poprawi swoją "świeżość".
Najlepszym sposobem na podgrzenie pizzy jest jednak użycie patelnie. Umieść na niej kawałek pizzy i podgrzewaj na małym ogniu, aż spód pizzy stanie się lekko chrupiący, po chwili dodaj trochę wody i przykryj przykrywką. To wszystko. Dzięki temu pizza stanie się pyszna i chrupiąca.
Najlepszym sposobem na podgrzenie pizzy jest jednak użycie patelnie. Umieść na niej kawałek pizzy i podgrzewaj na małym ogniu, aż spód pizzy stanie się lekko chrupiący, po chwili dodaj trochę wody i przykryj przykrywką. To wszystko. Dzięki temu pizza stanie się pyszna i chrupiąca.

Dodano: 19.02.2022
autor: Jackson
Zobacz również
Dodano: 01.04.2025

Nad polskim morzem w glinianej bryle odłamanej od klifu, początkująca poszukiwaczka odnalazła dekorowany sztylet z brązu. Sztylet ma co najmniej 2500 lat.

czytaj dalej
Na pradawny sztylet z brązu pani Katarzyna Herdzik natrafiła już na pierwszej lekcji obsługi wykrywacza metalu. Zabytkowa broń tkwiła w bryle gliny, która osunęła się z klifu na plaży niedaleko Dziwnowa w Zachodniopomorskiem.

Dodano: 01.04.2025

14-letni Siddharth Nandyala stworzył aplikację, która może wykryć chorobę serca w zaledwie siedem sekund.

czytaj dalej
Aplikację oparta na sztucznej inteligencji o nazwie „CircadiaV”, która może wykryć choroby serca w zaledwie siedem sekund wzbudziła podziw wśród najwyższych urzędników w Indiach. 14-letni Siddharth został zaproszony na rozmowę przez głównego ministra Andhra Pradesha, będącego pod wrażeniem jego pomysłu.

Dodano: 01.04.2025
Dodano: 01.04.2025
Dodano: 01.04.2025