
Naukowcy opracowali "mięso" z konopii, które jest bardziej wartościowe i smakuje lepiej niż prawdziwe mięso.

czytaj dalej
"Mięso" zostało stworzone przez startup Sustainable Foods rezydujący w Nowej Zelandii. Nowy produkt ma trafić na rynek już na początku 2021 roku, a jego głównym składnikiem będą właśnie konopie, które mają zagwarantować wysokie wartości odżywcze "mięsa". "Większość naszych produktów zawiera już konopie ze względu na ich wartość odżywczą, ale nowy analog mięsa będzie używał konopi jako bazy, co oznacza, że będzie miał całkowitą zawartość białka konsumpcyjnego wyższą niż w przypadku produktów pochodzenia zwierzęcego ze względu na to, że konopie są naturalnie bogate w białko" - mówi współzałożyciel firmy, Kyran Rei.
Źródło: www.weednews.pl

Dodano: 29.09.2020
autor: MarcinZbezu
Zobacz również
Dodano: 10.04.2025
Dodano: 10.04.2025
Dodano: 10.04.2025
Dodano: 10.04.2025
Dodano: 10.04.2025