Naukowcy potwierdzają: kanapki smakują nam bardziej, gdy ktoś je dla nas przygotuje.
czytaj dalej
Badacze z Carnegie University w Pensylwani uważają, że odpowiedź leży w tym, że przedłużona ekspozycja na bodziec (kanapkę) zmniejsza reakcje fizjologiczne i behawioralne (chęć jej spożycia). Mówiąc prościej: obserwowanie, jak kanapka powstaje sprawia, że wydaje się ona mniej nowatorska, a tym samym mniej pożądana. Podobne zjawisko działa przy wielokrotnym wystawianiu na ten sam pokarm: piąty kęs czekolady jest mniej pożądany niż pierwszy.
Dodano: 14.10.2022
Zobacz również
Dodano: 20.09.2024
W USA każda osoba skazana za wykorzystywanie dzieci ma na tylnej okładce paszportowej wybitą adnotację za co została skazana.
czytaj dalej
Wszystkie nowe paszporty Stanów Zjednoczonych wydane objętym ochroną przestępcom se*sualnym muszą mieć unikalny identyfikator wydrukowany na tylnej okładce książeczki paszportowej, który brzmi: „Posiadacz został skazany za przestępstwo se*sualne przeciwko nieletniemu".
Dodano: 20.09.2024
Dodano: 20.09.2024
Dodano: 20.09.2024
Dodano: 20.09.2024